Ujj Mészáros Károly filmje, a Filmteam gyártásában készült Liza, a rókatündér immár 10. hete tartja magát a mozik műsorán és a TOP 10-es listán, és csütörtökre virradóra átlépte a 100 ezres álomhatárt. Az eddig mintegy 136 millió forintos bruttó bevételt termelő film a Magyar Nemzeti Filmalap történetének 3. legnézettebb alkotása a Coming out (142ezer) és a Megdönteni hajnal Tímeát (105ezer) után.

100000-Liza-a-rokatunder_film

A Liza, a rókatündért továbbra is számos budapesti mozi vetíti főműsoridőben, így nem kizárt, hogy az előkelő 2. helyen végzi majd a japán mitológiával átitatott, abszurd romkom, megdöntve ezzel Herczeg Attila tavalyi közönségsikerét.

Lizának nemcsak a hazai, de a nemzetközi karrierje is szépen alakul: az első fesztiválról, a portói Fantasportóról egyből a fődíjjal távozott, majd megjárta Osakát, Prágát, Amszterdamot és Brüsszelt, utóbbi kettőről szintén egy-egy díjjal távozott. Az Amszterdami Imagine Filmfesztiválon elnyert Ezüst Melies díj által Ujj Mészáros Károly filmje bekerült azon alkotások körébe, amelyek az év végén a fantasztikus filmek legfontosabb elismeréséért, az Arany Melies díjért szállnak versenybe. A Liza, a rókatündér nemzetközi turnéja Portoban és Madridban folytatóik, míg itthon legközelebb Debrecenben és Balassagyarmaton találkozhat a film alkotóival a közönség.