150 Oscar-díj jelölt ebédelt együtt hétfőn Los Angelesben a Beverly Hilton Hotel báltermében. Az immár 31 éve minden díjátadást megelőző rendezvényen a keleti előételt atlanti-óceáni lazac követte, utána pedig rengeteg újságírói kérdés következett. A közös ebéddel és sok pezsgővel kellemessé tett délutánon megjelent az összes fontos kategória esélyese, George Clooney-tól (aki az Utódok főszerepe miatt került a listára) Brad Pitt-ig (aki a Pénzcsináló főszerepe miatt reménykedhet). A versenyszellem nem uralkodott el a társaságon, a kötetlen hangulat és a sok nevetés volt jellemző; a legnagyobb tisztelettel kétség kívül a 82 éves Max von Sydow-t fogadta a társaság: ő a Rém hangosan és irtó közelcímű film mellékszereplőjeként reménykedhet a díjban.

– Az Oscar-jelölésben nem a díj a legjobb – mondta George Clooney –, hanem hogy jó haverokkal lehetek együtt: Brad Pitt-tel egy éve nem találkoztam. Most legalább kipletykáltuk magunkat: először a Golden Globe-on, azután itt.

Egy aranyszobor valóban nem minden: a jelenlévőknek Tom Hanks-től (a Rém hangosan és irtó közel egyik főszereplőjétől) tartott fejtágítót arról, milyen a hatásos köszönőbeszéd, majd mindannyian átvehették az „Oscar-díj jelölt vagyok” feliratú hivatalos pólót. Az már biztosan az övék.

IC Press