2022. augusztus 30. – szeptember 4. Puskin mozi / Art+ Cinema / Olasz Kultúrintézet / Cervantes Intézet

Fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmek a nagyvilágból / Partnerfesztiválok / Workshopok / Koncertek

Diákzsűri, Nemzetközi zsűri: 3 fődíj / 7 kategóriadíj / 2 különdíj a legjobb alkotásoknak!

Amint arról már korábban hírt adtak a megújult weboldalon, szeptember első hetében 18. alkalommal kerül megrendezésre a BuSho, azaz a Budapest Short Film Fesztivál, mely az évek múlásával immár a legpatinásabb kizárólag rövidfilmeket felvonultató hazai mustra lett.

Fő helyszín ezúttal is a Puskin mozi lesz, de a megnyitó és a díjkiosztó továbbra is az Olasz Kultúrintézetben kerül megrendezésre. Itt egyébként a 2 fő esemény között esténként további kísérőprogramok lesznek, olasz, portugál és német rövidfilm válogatások formájában. Visszatérnek majd a Cervantes Intézetbe is, ahol az idei nemzetközi zsűri spanyol tagja vezeti majd elő az Ibiza Cinefest prezentációját. A nemzetközi zsűri másik tagja is tart majd egy bemutatót, ez egyelőre meglepetés, de az nem titok, hogy a 8 fesztivált verbuváló FESTINET hálózatnak is lesz vetítése. A versenyprogram esti ismétlő vetítései továbbra is az Art+ Cinemában lesznek, a vidéki helyszín pedig ezúttal a szentendrei P’Art moziban lesz.

A tavaszi határidőre ismét közel ezer rövidfilmet neveztek a világ minden tájáról, melyből végül az 5 tagú előzsűri 65 rövidfilmet választott a versenybe 21 országból, amelyet a tavaly megújult rendszerben, azaz 12 blokkban láthat majd az érdeklődő közönség kategóriánkénti bontásban 45 fikciós, 12 animációs és 8 kísérleti filmmel. Ismét neves nemzetközi fesztiválokon díjakat nyert alkotások kerültek a versenybe, mostantól a weboldalon lehet böngészni a rövidek között akik harcba szállnak majd a BuSho szobrokért és díjakért.

Hamarosan érkezik majd a részletes vetítési program a koncertekkel, a workshop vetítővel és természetesen a Nemzetközi- valamint a Diákzsűri bemutatásával, addig pedig mindenki jegyezze fel a noteszébe, hogy augusztus 30-án megnyitó aztán egész héten rövidfilm dömping és a 18. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál. Főtámogatók a Nemzeti Film Intézet, a Magyar Művészeti Akadémia és a Nemzeti Kulturális Alap.

További részletek a weboldalon: bushofest.hu