Ellen DeGeneres a multitálentum színésznő, talk-show nagyasszony – azaz Szenilla, a palettás doktorhal eredeti hangja a 2003-as Némó nyomában című filmben – mesél a teljesen új kaland terveiről.

Szenilla nyomában

Amikor a 2003-as Oscar-díjas Némó nyomában Szenilla a legendás „ússz és evezz, ússz és evezz” sorait trillázta, még nem sejthette, mit is tartogat számára a jövő (nem mintha a rövidtávú memóriazavarban szenvedő palettás doktorhal emlékezhetett volna rá). Azonban ma Ellen DeGeneres, a barátságos de feledékeny kék palettás hal eredeti hangja, részleteket árult el a Disney és a Pixar égisze alatt készülő Szenilla nyomában című szélesvásznas kalandról, mely 2015. november 25-én érkezik a mozikba.

„Már nagyon-nagyon régóta vártam erre”- mesélte DeGeneres. “Nem bosszankodtam, hogy ilyen sokáig tart, hiszen tudtam, a Pixarnál nagyon dolgoztak a ToyStory 16-on. De megérte várni, a forgatókönyv fantasztikus! Minden megvan benne, amit az előző részben, a Némó nyomában című filmben imádtam: szeretetteljes, tényleg vicces, és ami a legjobb, sokkal több van benne Szenillából!”

A Pixar-veterán rendező, Andrew Stanton ismét az előző részből megismert különleges, víz alatti világba repíti a nézőket.  Stanton elmondása alapján a Szenilla nyomában körülbelül egy évvel az első film után játszódik, és olyan kedvencek is visszatérnek benne mint Pizsi , Némó és a Tank Gang tagjai, Búb és még sokan mások.  A Kalifornia partvidékén játszódó történetben számos új karaktert is megismerhetünk majd, akikről kiderül, hogy Szenilla életének nagyon fontos részei.

Némó nyomábant 2004-ben 4 Oscar-díjra jelölték, a Legjobb Animációs film díját el is nyerte, mellette jelölték a legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb filmzene és legjobb hangvágás kategóriában is. Továbbá Golden Globe-díjra is jelölték Legjobb film (vígjáték-musical) kategóriában. Az Amerikai Filmintézet 2008-ban a Némó nyomábant mindenidők 10 legjobb animációs filmje közé sorolta. Megjelenésekor mindenidők legnagyobb árbevételét tudhatta magáénak a korhatár nélkül megtekinthető filmek között. Jelenleg a negyedik legnagyobb árbevételt elért animációs filmként tartják számon. A filmnek több mint 16 millió kedvelője van a Facebookon, és Szenilla a maga 24 millió rajongójával a legkedveltebb Disney vagy Disney-Pixar karakter.

DeGeneres jellegzetes rajzfilm-figura hangját a közönség már jól ismeri akár az első stand-up comedy fellépéséből, vagy napjaink televíziós munkáiból, filmekben vagy az irodalmi életben nyújtott alakításaiból. A talk showja, a The Ellen DeGeneres Show már tizedik évadnál jár, és 38 Daytime Emmy-díjat is magáénak tudhat. DeGeneres tizenkettő People’s Choice Awards díjat kapott eddig, és egymás utáni három évben kapta meg a Teen Choice Award for Choice Comedian díjat. Továbbá showja kettő Genesis Awardot és GLAAD Media Award for Outstanding Talk Show Episode díjat kapott. Szenilla felejthetetlen alakításáért jelölték az MTV Movie Awards for Best Comedian Performance díjra.