A nyár első hónapja rengeteg újdonságot tartogat számotokra. Az alábbiakban egy rövid összefoglalóban megtaláljátok a júniusi Pro Video megjelenéseket:

Kódjátszma

Eben az egyedülálló filmben – amely DVD-n és Blu-rayen is elérhető lesz – Alan Turing életébe nyerhetünk bepillantást, akinek a nevéhez az Enigma feltörése kapcsolódik.

Kódjátszma

Kódjátszma

1952 telén rendőrök érkeztek Alan Turing (Benedict Cumberbatch), az elismert matematikus, kódfejtő és háborús hős otthonához, hogy kivizsgáljanak egy bejelentett betörést. Végül azonban magát, Turingot tartoztatták le „közerkölcsöt sértő viselkedés” miatt, hogy elítéljék és testet-lelket megalázó meghurcoltatásnak vessék alá azért, mert homoszexuális volt. A rendőröknek persze fogalmuk sem volt arról, hogy valójában a modern kor számítástechnikájának egyik pionírját tartóztatták le. Ráadásul anno tudósokból, nyelvészekből, sakkbajnokokból és hírszerzőkből álló válogatott csapata élén feltörte a feltörhetetlennek tartott Enigmát, Németország II. világháborús kódrejtő berendezését. A Kódjátszma magával ragadóan feszült képet fest egy zaklatott, de briliáns elméről, egy zseniről, kinek a rá nehezedő hatalmas nyomás ellenére sikerült évekkel megrövidítenie a háborút, hogy ezzel milliók életét mentse meg.

Jupiter felemelkedése

„Lenyűgözően izgalmas” – Alonso Duralde, THE WRAP

JupiterFelemelkedese_jelenetfoto (6)

A Mátrix-alkotóinak legújabb filmje a Jupiter felemelkedése, megjelenik DVD-n, Blu-rayen, 3D Blu-rayen és 3D Futurepack formátumban. Főszerepben: Channing Tatum és Mila Kunis

Jupiter Jones az éjszaka leple alatt született meg, és a jelek azt sugallták, hogy nagy dolgokra lesz hivatott. Felnőttként Jupiter még mindig a csillagokról álmodik, ám a rideg valóság az, hogy jelenleg  takarítónőként dolgozik, és magánéletében is egyik törés követi a másikat. Mikor aztán megérkezik a Földre Caine, a genetikailag módosított fejvadász, Jupiter végre bepillantást nyer előre elrendelt sorsába: génkódja szerint ugyanis olyan elképesztő örökség vár rá, amely az egész univerzumra hatással lehet.

Csingiling és a Soharém legendája

A Csingiling és a Soharém legendájával újabb szívmelengető kalandra indulhatsz Tündérlak varázslatos világába.

Csingiling és a Soharém legendája, mozi poszter

Egy hatalmas lényről szól az az ősi legenda, amely felkelti Csingiling és jó barátja, az állattündér Gida figyelmét. Gida pedig nem rest felrúgni a szabályokat, ha egy állat segítségre szorul. Ám ezt a lényt nem látják szívesen Tündérlakban, és attól félve, hogy elpusztítja otthonaikat, a felderítő tündérek elhatározzák, hogy fogságba ejtik a titokzatos kreatúrát. Gida úgy érzi, ezt nem hagyhatja annyiban, és meggyőzi tündérbarátait, hogy mindent kockára téve segítsenek neki megmenteni a Soharémet a Disney lenyűgöző új kalandfilmjében, amely a képernyő elé szegezi a kicsiket és a nagyokat egyaránt!

Beépített hiba

„A Filmnoir-ok filmnoir-ja. Dőljön hátra, és élvezze a show-t!” –Stephen Holden, THE NEW YORK TIMES

Paul Thomas Anderson és Thomas Pynchon a pszichedelikus drogokba mártott 60-as évek végére repíti el a nézőt, ahol Dél-Kaliforniában mindent a paranoia ural a sivatag homokjától a tengerpart  homokjáig. Szörfösök, szélhámosok, drogosok és rockerek, egy véreskezű uzsorás, FBI-ügynökök, szaglászó zsaruk és egy szaxofonosnak álcázott beépített ügynök, továbbá néhány Beverly Hills-i fogorvos, valamint egy Arany Agyar névre hallgató titokzatos entitás: ilyen figurák társaságában pillanatok alatt tótágast áll a világ. Így aztán mikor Doc Sportellóhoz, a magánnyomozóhoz beállít a volt csaja, Shasta Fay, hogy előadjon egy sztorit a milliárdos ingatlan-befektető pasijáról, annak feleségéről és a felesége pasijáról… nos, ekkor kissé fura fordulatot vesznek a dolgok. De lehet, hogy az lesz a legjobb, ha megnézi a filmet DVD-n vagy Blu-rayen, nemde?

Megjelenések: 

Kódjátszma DVD 1 / BD 1 – 2015.06.03 12
Jupiter felemelkedése DVD 1 / BD 1 / 3D BD 2 – 2015.06.03
Jupiter felemelkedése futurepack 3D BD 2 – 2015.06.03
Csingiling és a Soharém legendája DVD 1 – 2015.06.17
Csingiling 5-6 díszdoboz DVD 2 – 2015.06.17
Beépített hiba DVD 1 / BD 1 – 2015.06.24