A 23-as szám (Number 23, hazai bemutató: május 17.) a nézőknek az elejétől a végéig ijesztő, de egyik főszereplője, Virginia Madsen számára nagyon romantikusan kezdődött. Amikor a forgatás első napján belépett az öltözőjébe, 23 szál vörös francia rózsa fogadta, a csokorban egy levéllel: „gyönyörű feleségemnek”. Madsen nincs férjnél, így aztán hamar kiderült, hogy a meglepetéssel a filmbeli férje, Jim Carrey kedveskedett – de ezzel véget is ért a kedvesség.

Joel Schumacher filmje arról szól, milyen misztikus hatással lehet egy ember életére egyetlen szám: a történet szereplői mind kénytelenek beletörődni, hogy a 23-as szám irányítja a sorsukat. Virginia Madsen a forgatás jó néhány napjára magával vitte 13 éves fiát, aki a várakozás hosszú óráit azzal töltötte, hogy bebizonyítsa: mindez igaz. Kiszámolta, hogy a két főszereplő nevének összesen 23 betűje van, ugyanez a helyzet Carrey és a rendező esetében is; születési és halálozási dátumokkal bűvészkedett.

– Végül már úgy féltem a 23-astól, hogy amikor a forgatás végén Jim egy újabb csokor rózsát küldött, rögtön kidobtam az egészet – vallotta be a színésznő. – Nem akartam semmit magam körül, amiben benne van ez a szám.

 

IC Press