Imogen Poots-nak olyan feltűnő arca van, hogy mindenki hatalmas színésznői karriert jósol neki. A tizenhét éves lány első komoly filmszerepét Danny Boyle-tól kapta; ő játssza a 28 héttel később (28 Weeks Later, hazai bemutató: augusztus) egyik főszerepét, azt a lányt, aki a Londont elnéptelenítő szörnyű fertőzés után visszatér a karanténba, és ott talán újra elszabadítja a vírust.

Imogen a világhír kapujában áll, de meglepően józan marad: filmkarrier helyett inkább közelgő érettségijére készül, és a pályaválasztásával kapcsolatos kérdéseket azzal hárítja el: a filmipar olyan bizonytalan dolog, hogy szerinte nem érdemes álmodozni róla.

Pedig Imogennek már vannak hosszú távú ajánlatai. Danny Boyle, amikor kiválasztotta erre a szerepre, azt is megígértette vele, hogy – akárhogy alakul is a sorsa – tíz év múlva elvállal még két filmszerepet. Boyle két vámpírfilmet szeretne forgatni a hatalmas, világító kék szemű londoni lánnyal. Az egyikben az áldozatot játszaná, a másikban a vámpírt…

– Lehet, hogy addigra orvos leszek, vagy tanár – mondja Imogen –, de ha már megígértem, a forgatás kedvéért majd szabadságot veszek ki.

IC Press