A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2017. február 27. és március 5. között rendezi meg a 3. Magyar Filmhetet és azt követően a 2. Magyar Filmdíj ünnepélyes díjátadóját. A filmalkotásokat a filmelőállítók vagy a filmalkotók 2016. december 20-áig regisztrálhatják, nevezhetik. Jövőre első alkalommal Budapest mellett 10 vidéki nagyvárosban is vetítik majd a nevezett filmeket, sőt országos közönségdíjat is odaítélnek.

filmhet-3

A 3. Magyar Filmhétre a 2016. január 1. – 2016.december 31. között mozi és televízió forgalmazásban bemutatott filmeket lehet nevezni. A benevezett filmekből a Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai titkos szavazással jelölik ki az 5-5 legjobb alkotást, amelyek 6 kategóriában (nagyjátékfilm, kisjátékfim, TV–játékfilm, animációs film, ismeretterjesztő film, dokumentumfilm) vetítenek majd a 3.Magyar Filmhéten.

Jövőre első alkalommal Budapest mellett az alábbi 10 vidéki nagyvárosban is vetítik a nevezett filmeket és országos közönségdíjat is odaítélnek majd, amely az egyes városokban leadott szavazatok összesítéséből áll össze.

Budapest – Cinema City MOM Park

Debrecen – Apolló mozi

Kaposvár – Szivárvány Kultúrapalota

Miskolc – Művészetek Háza

Nyíregyháza – Krúdy Gyula Art mozi

Pécs – Apolló mozi

Székesfehérvár – Barátság mozi

Szeged – Belvárosi mozi

Szolnok – Tisza mozi

Szombathely – Agora-Savaria Filmszínház

Szentendre – P’art mozi

A filmalkotásokat a filmelőállítók vagy a filmalkotók 2016. december 20-áig regisztrálhatják, nevezhetik. A Magyar Filmakadémia Egyesület a nominált filmek szavazásának eredményét 2017.február 1 – jén hirdeti ki.

Nevezni a reelport.com oldalon lehetséges:  https://beta.reelport.com/festivals/5764/. Annak feltételeiről bővebb információ a Magyar Filmakadémia oldalán (www.magyarfilmakademia.hu) található. Kapcsolat: info@magyarfilmakademia.hu