Győznek a görögök! A 300 – A birodalom hajnala (16) (300 – Rise of an Empire, már a mozikban) egyetlen rohammal foglalta el a világ mozijait. A rendkívül látványos, izgalmas és vad akciófilm az egész világon különleges sikert aratott.

300_A_birodalom_hajnala_jelenetfoto (17)

A film Brazíliától Franciaországon és Nagy-Britannián át Oroszországig és Indiáig számtalan országában került rögtön a mozis toplista első helyére, és összesen 89 millió dollárt gyűjtött. Természetesen az Egyesült Államokban is No. 1.: egyszerre több mint 3400 mozivásznon vetítették, és a bevétele meghaladta a 45 millió dollárt. Magyarországon egy hét alatt majd 70 000 néző csodálta meg a görögök és perzsák háborúját.

Az IMAX és a 3D nyilvánvalóan nagyon fontos része a sikernek, de elemzők szerint a különleges helyszín – a tenger – és Eva Green mint a perzsa hajóhad veszélyes és gyönyörű vezére is nélkülözhetetlen volt ehhez a diadalhoz. Ami természetesen még bőven nem a végeredmény: jó néhány fontos mozis országban (pl. Japán) még nem került sor a premierre, és valószínűleg sok rajongó másodszor is visszatér majd a moziba, hogy elmerülhessen a 300 – A birodalom hajnala aprólékosan kidolgozott részleteiben.

IC Press