Nem ritka, hogy egy film főszereplői a forgatás előtt edzőtáborba vonulnak: van, akinek izmosodnia, van, akinek híznia vagy fogynia kell ahhoz, hogy hitelesen jeleníthesse meg figuráját, és egy jó szerepért a legtöbb színész hajlandó is alávetni magát a szigorú tréningnek.

A 300 (hazai bemutató: március 22.) különleges film: ezúttal az összes férfiszínésznek kellett hat héten át nagyon keményen edzenie: ugyanis mindannyian félmeztelenül szerepelnek a filmben, és mivel azt a 300 különlegesen kiképzett, különösen elszánt spártai harcost keltik életre, akik meghátrálásra kényszerítették a sok tízezres perzsa sereget, muszáj volt tökéletesen kidolgozott felsőtestre szert tenniük.

– A filmünk semmilyen szempontból nem lesz hű a történelmi tényekhez – jelentette ki a Zack Snyder rendező – a spártaiak igazából szorosan egymás mögött állva, falanxban harcoltak, az pedig unalmas. Nekünk az volt a lényeg, hogy nagyon klasszul nézzen ki a csata. Ha már ilyen férfiak szerepelnek a filmben, szeretném, ha a nézők jól is láthatnák őket. Cool filmet akarunk, nem történelemórát.

És ebben valószínűleg Frank Miller neve is, aki a Sin City – A bűn városa író-rendezője, egy biztosíték lehet, hiszen ő készítette a film alapjául szolgáló képregényt.