300Zack Snyder egy bomba erejével robbant be a mozis köztudatba. 300 című filmje nemcsak hatalmas sikert – és újabb rendezői megbízatásokat – hozott neki: az antik akciófilm forradalmasította azt, ahogy élő szereplők és animáció találkozásáról addig gondolkodtunk.

A rendezőnek hamarosan a mozikba kerül az első animációs családi filmje. Az Őrzők legendája (The Legend of the Guardians, hazai bemutató: október) minden korosztály számára élvezetessé teszi a direktor szokásos témáit: a kalandok tétje ezúttal is hősiesség, harc és becsület, ám most bagolyfiókák történetén leresztül.

Snyder még be sem fejezte Az Őrzők legendájá-t, már messzebbre tekint. És vissza. Nemrégiben nyilvánosságra hozta, hogy a 300-at alkotó képregénymágus, Frank Miller már a görög-spártai háborúról szóló látványorgia folytatásán dolgozik. Az új résznek Xerxes lesz a címe, a képregényből szinte biztosan film is fog születni, és természetesen ő lesz a rendező.

– Még nem láttam semmit Frank munkájából – nyilatkozta nemrégiben Snyder–, de azt ígéri, hogy hamarosan megmutatja, hol tart. Jó esély van rá, hogy ez lesz a következő rendezésem. Nem irányítom, nem kérek tőle semmit; az új képregényt úgy fogom elfogadni, ahogy van, abból fogok forgatókönyvet írni és majd filmet készíteni. Teljesen rábízom magam.