A visszatérő (The Revenant, már a mozikban) nem tud kimaradni a hírekből: minden héten új díjakat kap, és újabb nagy lépéssel kerül közelebb az Oscar-díjhoz. A múlt szombaton a BAFTA (a Brit Filmakadémia ) díjait söpörte be: a brit Oscar-gálán a film alkotói a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb főszereplő, a legjobb operatőr és a legjobb hang díjának is örülhettek: Leonardo DiCaprio és Alejandro G. Inarritu megállíthatatlannak tűnnek – ezen az estén ők gyűjtötték be a legtöbb díjat.

A Visszatérő / Leonardo DiCaprio

A visszatérő

Ráadásul a díjátadó éppen Leon édesanyjának a születésnapjára esett, így aztán a színész köszönőbeszéde egyúttal születésnapi köszöntővé is vált: a jó fiú a pódiumról üzente, hogy úgy érzi: a sikereit csak az anyjának köszönheti, aki naponta három órát autózott vele, hogy arról a rossz környékről, ahol éltek, egy jobb iskolába szállítsa kisfiát.

És ha mindez nem lenne elég a jóból: a BAFTA-gála színpadáról Stephen Fry vezényelte Kiss Cam DiCapriót is elcsípte, aki nem habozott, élt az alkalommal, és tüzes puszit nyomott Minerva McGalagony, vagyis Maggie Smith arcára.