A MoziNéző 2006-ban indult azzal a szándékkal, hogy népszerűsítse a hazai mozizást, mozikat és mozifilmeket. Az oldalt 5 éven keresztül manuálisan szerkesztettük, (és évente kisebb újításokon esett át,) most új motort kapott, melynek segítségével mostantól gyorsabban és nagyobb mennyiségben tudjuk majd közölni a mozi és film témájú friss információkat. Az oldalon mostantól lehetőségetek van hozzászólni a filmekhez, az eseményekhez, gyakorlatilag mindenhez, amihez kedvetek tartja!

MoziNéző
MoziNéző

Az elmúlt években nagy változásokon ment keresztül mind a hazai mozizás, mind a mozinezo.hu. A legkiemelkedőbb változás: 2007-ben megjelent hazánkban a 3D filmvetítés. Az első digitális 3D vetítésre 2007. november 29-én került sor a Palace Cinema mozihálózat Westend City Center nevű Bevásárlóközpontban található mozijában. A film címe a Beowulf – Legendák lovagja volt, mely hazánkban is mozitörténetet írt. – új oldalunkon külön helyet kapnak majd a 3D-s mozifilmek.

A 2007-es év nem csak a 3D miatt említendő meg, hiszen ebben az évben augusztus 4-én a Fivinvest Kft. szervezésében a Budavári Oroszlános udvarban került megrendezésre az a Filmzenei Fesztivál, amelyen John Williams filmzeneszerző legendás műveiből láthattunk összeállítotást. A rendezvényen Csillagok Háborúja, Indiana Jones, Harry Potter, Cápa, Hegedűs a háztetőn, Schindler listája, Reszkessetek betörők, stb. John Williams 75. születésnapjának tiszteletére Magyarországon még sosem látott élőben, a 100 tagú Budafoki Dohnányi Ernő Szimfónikus Zenekar, a 45 tagú Budapesti Akadémiai Kórustársaság, valamint a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkarának előadásában hallhattuk a híres műveket.

Nem is kellett sokat várnunk a következő nagy mozis eseményig, hiszen 2008 januárjában az Arena Plázában megnyitott Magyarország első IMAX 3D mozija, ahol a 3D filmeket még nagyobb vásznon tekinthetik meg a mozinézők. – megújult weboldalunkon az IMAX 3D filmeket már külön kategorizálva is megtalálhatják látogatóink.

Bár legnagyobb sajnálatunkra 2009-ben a régi mozik közül kettő; a Bem mozi és Kossuth 4 mozi is bezárt, november 12-én megnyílt az ALLE Bevásárlóközpont 13 termű mozija Budapesten. – új oldalunkkal a mozik egyenkénti bemutatását is tervezzük.

2010. januárjában minden idők legnagyobb bevételére tett szert az Avatar c. mozifilm, mely Magyarországon átlépte az 1milliárd forintot. Az Avatar c. filmre 749.153 néző váltott jegyet, ezzel rekordot döntött és kiérdemelte a legnézettebb film címet mind Magyarországon, mind az egész világon. A jó hír mellett rossz hír is érte a magyar mozi fanokat; bár állítólag csak ideiglenesen; a budapesti Hunnia mozi bezárt. Ugyanebben az évben az Üvegtigris 3 c. magyar filmet a nyitó hétvégén 47.749-en látták, ez volt a legsikeresebben induló magyar film az idei év magyar filmjei közül. Az Üvegtigris 3 végül 2010 legsikeresebb magyar filmje lett, a dec. 16-i premier utáni két hét alatt közel kétszázezren látták moziban a filmet. – megújult weboldalunkon a magyar filmeket is külön kategorizáljuk majd.

MoziNéző 2011

2011 az IMAX 3D mozit felújítják; digitálissá alakítják. Sajnos minden évben történik rossz is a sok jó mellett; az Európa, és a Cinema Csepel mozik örökre bezárnak. Ebben az évben oldalunkat is kisebb csapás érte, Youtube csatornánkat egy szerzői jogi félreértés miatt törölték, azt visszacsinálni nem tudtuk, még a tucatnyi levélben kért segítség ellenére sem. Végül új csatornát indítottunk, egyúttal a már régóta tervezett, megújult oldalt is elindítottuk. Az oldal új köntösben, új motorral szeretettel várja régi és új látogatóit!

A mozinéző már a facebook, illetve a twitter oldalakon is jelen van. Kövess minket odaát is!

https://www.facebook.com/mozinezo.hu

http://twitter.com/mozinezo

…végül ne feledjétek! A mozi termekben nem állítja le senki a filmet, nem kommentálja az anyósod a látottakat, nem állsz fel a film közepén, mert a kedvesed inni kér, csak nézed a vásznat, hallod a hangot és csak ott van úgy, hogy magával ragad a film; mert MOZIBAN NÉZNI JÓ!

MN