Az idei díjátadó gála is rendkívül izgalmas és szórakoztató volt, éppen ahogy vártuk. A színpadon és a nézőtéren is láthattunk első jelölésüket, díjukat bezsebelőket és nagy visszatérőket is. Akadtak, akik történelmet írtak hétfő hajnalban, de olyanok is, akik láthatóan szomorúan vették tudomásul, hogy az aranyozott szobor nélkül térnek haza. Jimmy Kimmel és a díjakat átadó színészek humora idén sem okozott csalódást. Mindenki meglepetésére egy ponton még egy élő szamár is besétált a színpadra! A Disney+-on visszanézhető a vörös szőnyeges bevonulás és a díjátadó ceremónia is, ami kiváló hétvégi program lehet. Összeszedtünk néhány régi klasszikus és pár újabb Oscar-díjas vagy jelölt filmet a streaming platformról azoknak, akik élőben követték vagy már visszanézték a díjátadó gálát:

  1. Francia kapcsolat

Az akció és krimi kedvelőinek javasoljuk a Gene Hackman és Ron Schneider főszereplésével a készült 1971-es filmet, amiben egy New Yorki kábítószeres nyomozó, “Popeye” Doyle és partnere egy nemzetközi heroinkereskedő banda nyomába ered.

  1. West Side Story (2021)

Steven Spielberg producer és rendező Tony Kushner forgatókönyvíró- és drámaíró forgatókönyvével elhozza a West Side Storyt. A musical rajongóknak jó választás lehet az 1957-e musical adaptációja egy tiltott szerelemről, valamint Jetek és a Cápák, két, eltérő etnikai hátterű tinédzser banda rivalizálásáról szól.

  1. Holt költők társasága

A drámát preferálóknak elhoztuk John Keating (Robin Williams), a karizmatikus angol professzort, akinek sajátos tanítási módszerei új életet lehelnek egy szigorú iskola életébe. Hamar rájön, hogy ezzel a tantestület rosszallását és haragját vonja magára, amikor váratlan tragédia történik.

  1. A Grand Budapest Hotel

Biztosan jó kedve derít majd Wes Anderson vígjátéka, amiben Ralph Fiennes, Adrian Brody, Saoirse Ronan, Tilda Swinton és még sok sztár játszik. A Grand Budapest Hotel legendás főportása, Gustave H. és a legbizalmasabb barátjává váló londiner, Zero Musztafa kalandjairól szól.

  1. A nyolcadik utas: A halál

A scifi és horror rajongókra is gondoltunk, nekik a Ridley Scott rendezte 1979-es klasszikust ajánljuk, amiben Ripley (Sigourney Weaver) egy gyanús segélyhívás felderítésére indul egy távoli bolygóra, ahol szörnyű felfedezésre jut.

5+1 A sziget szellemei

9 Oscar-jelölést gyűjtött be idén Martin McDough író és rendező rendhagyó drámája Colin Farrell és Brendan Gleeson főszereplésével. Pádraic és Colm gyerekkoruk óta barátok, amikor azonban egyikük hirtelen véget vet a barátságuknak, kapcsolatuk holtpontra jut, és ez mindkettejük számára súlyos következményekkel jár.