56 és kora a moziban címmel a forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára emlékezve minden generációt megszólító ingyenes vetítéssorozat lesz november első hétvégéjén a Corvin moziban.

A tanú, Angi Vera, Megáll az idő, Szabadság, Szerelem, Szamárköhögés… összesen 24 felejthetetlen magyar filmalkotás lesz újra látható nagyvásznon november 5-én és 6-án reggel 10-től késő estig az egykori események kulcsfontosságú helyszínén álló budapesti Corvin moziban.

56_es_kora_moziban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára megrendezett vetítéssorozat olyan fikciós alkotásokat és dokumentumfilmeket tűz műsorra, melyek méltó mozgóképes emléket állítottak a hatvan évvel ezelőtti eseményeknek. A filmválogatás különlegességét azok a játékfilmek biztosítják, melyek 1956-ban készültek – köztük Keleti Márton fergeteges vígjátéka, a Puskás Ferenc szereplésével készült Csodacsatár, Banovich Tamás elragadó mesefilmje, Az eltüsszentett birodalom, valamint Fábri Zoltán világhírű és korszakalkotó Körhintá-ja.

A korkép teljessége végett számos olyan klasszikust is láthat majd a közönség, mely nem 1956-ban készült vagy akkor játszódik, hanem annak megértését segíti, hogy milyen volt az élet Magyarországon a forradalom előtt és után.

A válogatás filmjeiben a magyar mozi felejthetetlen sztárjai, köztük Básti Lajos, Bessenyei Ferenc, Darvas Iván, Garas Dezső, Kiss Manyi, Kállai Ferenc, Pap Vera, Psota Irén, Ruttkai Éva, Soós Imre és Törőcsik Mari lesz újra látható nagyvásznon.

A vetítéssorozat az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatásával a Budapest Film Zrt. szervezésében és a Filmalap szakmai közreműködésével valósul meg.

Bővebb információ és program:

http://corvinmozi.hu/programok/56-es-kora-moziban

https://www.facebook.com/corvinmozi

Ingyenes jegyek a Corvin mozi pénztárában igényelhetők.