7-Budapesti epiteszeti FilmnapokA KÉK – Kortárs Építészeti Központ 2015. március 5-8. között, hetedik alkalommal rendezi meg urbanisztikai filmes seregszemléjét az építészet, a film és a design iránt érdeklődő közönségnek. Az idei Budapesti Építészeti Filmnapokon több mint 30 friss nemzetközi dokumentumfilmet, rövidfilmet és kísérleti filmet mutatunk be a Toldi moziban. Ezek a filmek olyan megközelítéseket fednek fel, amelyek segítségével teljesen másképpen fogunk tekinteni a körülöttünk élő városra és felfedezzük a városi térben, közösségekben rejlő kihasználatlan lehetőségeket.

Idén a különleges városi helyszíneken szerveződő lakóközösségek, a vidámparkok sajátos világa, az építészeti eredetiség, a kelet-európai politikai átalakulások építészeti nyomai és a városi közösségek önszervező ereje jelenik meg visszatérően az egyébként különböző fókuszú filmekben.

A 2015-ös Filmnapok vendége lesz két sztárépítész, a holland Herman Hertzberger és a brazil Isay Weinfeld, aki március 7-én és 8-án tartanak előadást a Toldi moziban. A vetítéseket rendezői háttérbeszélgetések és szakmai kerekasztal-beszélgetések követik építészek, tervezők, városlakók részvételével.

További információ: filmnapok.kek.org.hu