Nincs menekvés, indul a 8. Budapesti Építészeti Filmnapok! A Kortárs Építészeti Központ szervezésében 8. alkalommal rendezzük meg ezt az egyedülálló tematikájú fesztivált, mely időközben Európa második legnagyobb építészeti filmes seregszemléjévé nőtt.

Küldetésünk mindig is az volt, hogy olyan a várossal és a benne élő közösségekkel kapcsolatos történeteket mutassunk be, melyek Budapesten is relevánsak. Ez a cél most minden eddiginél erősebben szerepel a programban.

budapesti_epiteszeti_filmnapok

7. Budapesti Építészeti Filmnapok!

Az utóbbi években minden budapesti testközelből tapasztalhatta a város rohamos metamorfózisát; szimbolikus történelmi tereink alakulnak át, köztereink válnak csatatérré, közlekedési csomópontjaink átváltozása sodorja veszélybe a bóklászókat, legjelentősebb közparkunkat sztárépítészek gondolják újra, épül a múzeumi negyed, nyakunkon az olimpia. A változástól nincsen menekvés, de a lehetőség mindig adott a példákból való tanulásra, a tanulságok megvitatására. Ezért mindenkit, aki szeretné magát minderre felvértezni, egy 4 napos filmes utazásra invitálunk, mely során a moziszékben hátradőlve, külső szemmel pillanthatunk a városra. Olyan filmeket válogattunk, melyek új nézőpontokat, megközelítéseket, rétegeket fednek fel az átalakulások nyomon követéséhez.

Jegyek már kaphatók online és a Toldi mozi pénztárában!