A 90. Oscar-gála meglepetései ezúttal nem a tévesen felolvasott díjazottakról, nem a villantásokról és nem is Jennifer Lawrence megbotlásáról szóltak. Na jó, ez nem igaz, hiszen Jennifer jobbján Jodie Foster érkezett a színpadra, méghozzá egy mankóval. Meryl Streep a könnyeit törölgetve nevetett ezen a csípkelődésen…

Az Oscar-gála szervezői mindig is készültek valami meglepetéssel a vendégeknek, ugyanakkor a nézőknek is. A 2018-as Oscar gála volt a kilencvenedik díjátadó ünnepség. A legelső díjkiosztó ünnepség összesen 15 percig tartott, míg az utóbbi évek ünnepségein valahányszor sok volt a panasz a túl hosszú köszönő beszédek miatt. Idén szerették volna változtatni ezen, így Jimmy Kimmel, az est házigazdája ajándékot ígért annak a díjazottnak, aki a legrövidebb köszönőbeszédet mondja az est folyamán.

Az ajándék érthetetlen okból egy élénk zöld színű jet-ski volt, amelyet Helen Mirren színésznő segítségével mutattak be az Oscar-gála színpadán. A díjak átvételekor többen utaltak beszédükben a jet-skire, többek között A legsötétebb óra c. film legjobb főszereplője, az Oscar-díjas Gary Oldman említette meg 3 perces beszéde végén, hogy nyilvánvalóan nem ő lesz az, aki megnyeri az ajándékot. Végül a Fantomszál c. film Oscar-díjasa, Mark Bridges lett a jet-ski gazdája, akinek munkáját a legjobb jelmeztervezésként értékelte az Akadémia. Mark beszéde mindössze 36 másodperc volt.

Ez volt a 90. Oscar-gála meglepetése a díjazottaknak. De a meglepetésből jutott másoknak is! A mozinézők nem hittek a szemüknek…

A 90. Oscar-gála meglepetésétől a mozinézők lélegzete is elakadt

A díjkiosztás már javában zajlott, amikor a felfokozott hangulat közepette a házigazda gondolt egyet és néhány hollywoodi hírességet magával ragadva ellátogatott egy helyi moziba. A gyanútlan mozinézők épp az Időcsavar (A Wrinkle in Time) c. film kezdését várták, amikor a terem ajtaján olyan világsztárok léptek be, mint Armie Hammer, Lupita Nyong’o, Mark Hamill, Gal Gadot, Guillermo Del Toro, Emily Blunt és Margot Robbie.

A világhírű színészek és színésznők rágcsálnivalót osztottak a mozinézőknek, miközben Jimmy Kimmel azzal magyarázta a különleges alkalmat, idézzük: „Nagyra értékelünk minden olyan embert, akik moziba mennek, hogy megnézzék a filmjeiket és ti éppen ilyen emberek vagytok, ezért szeretnének köszönetet mondani a mozinézőknek!”

Az emberek, akik a moziban ültek, azonnal felálltak és hangos éljenzésbe kezdtek, közben Jimmy odament egy mozinézőhöz, Mike-hoz és megkérte, hogy olvassa fel, azaz konferálja fel az időközben a Dolby Színházban, az Oscar-gála színpadára érkező Tiffany Haddish-t és Maya Rudolph-ot.

A „buli” hevében a két színésznő cipellőjét a kezében lóbálva tipegett be a színpadra, mintha Hamupipőke kelt volna életre két személyben. A mesebeli díszlet, a szürreális, élőben a moziban zajló események összessége akár egy mese… Közben mi, a televízió előtt ülő mozinézők már úgy érezhettük magunkat, mint egy tükörteremben, hiszen a TV-ben egy mozivásznat láttunk, ahol épp a Dolby színházban zajló díjkiosztót vetítik élőben. Ez ám az interaktív műsor!

Ismerve Johnny Depp szokásait és az újfajta, interaktív kampányokat bízunk benne, hogy a hazai mozikban is lesznek még meglepetések, hiszen a mozi ereje nem csak a popcorn illatú termekben rejlik, hanem a filmvászon kiszámíthatatlan varázsában is, ami könyörtelenül bekebelez. De mi éppen ezért szeretünk moziba járni!