Philippe de Chauveron, a Bazi nagy francia lagzik című fergeteges francia vígjáték rendezője és Noom Diawara, a film egyik főszereplője a héten Budapestre látogat. A komédia – melynek másik főszerepét Christian Clavier alakítja – a 2014-es év legbombasztikusabb sikere volt Franciaországban. Az Életrevalók óta a legnagyobb bevételt elért francia filmmé is vált hazájában és minden idők Top10 Legnézettebb francia filmjei közé is bekerült. A szinkronizált film május 28-ától látható a hazai mozikban.

bazi_nagy_francia_lagzik_03

A Bazi nagy francia lagzik című francia vígjátékban Claude Verneuil és felesége, Marie katolikus szellemben nevelték fel négy lányukat, Isabelle-t, Odile-t, Ségolene-t és Laure-t. A három legidősebb közülük már megházasodott, szüleik legnagyobb tragédiájára mindegyikük más-más vallású és etnikumú, szefárd zsidó, muszlim arab és kínai férjekhez. A Verneiul szülők mindent megtesznek azért, hogy azt láttassák, elfogadják vejeiket, de nehezükre esik tagadni előítéleteiket: a családi összejövetelek így csupa kellemetlenséget tartogatnak számukra. A házaspár utolsó reménye a legfiatalabb lányukban van, és azt remélik, hogy Laure egy napon majd egy katolikus férfit visz haza bemutatni a családnak. Nem tudják, hogy Laure-nak már van egy választottja. Amikor Laure bejelenti nekik, hogy szerelme katolikus és Charles-nak hívják, a szülők fellélegeznek, és még azt is elnézik neki, hogy a férfi színészként dolgozik. Az első találkozáskor azonban döbbenten veszik tudomásul, hogy a férfi színes bőrű bevándorló …

bazi_nagy_francia_lagzik_12

A Bazi nagy francia lagzik egy csapásra a francia közönség új kedvence lett, s Európa szerte is hódít. A film főszerepét – Szacsvay László magyar hangján – az a Christian Clavier alakítja, aki mára a francia komédia egyik legismertebb és legnépszerűbb alakjává nőtte ki magát, és a magyar nézőknek is ismerős lehet olyan filmekből, mint a Jöttünk, láttunk, visszamennénk-filmek, valamint az Asterix-sorozat. A szinkronizált film május 28-ától látható a hazai mozikban az MTVA forgalmazásában.