Az élet úgy hozta, két hogy egymást követő napon néztem meg a Beavatott című film első és második részét, ezért túl nagy kontrasztot éreztem a két film között. A második sajnos kicsit lemaradt az első színvonala mögött, legalábbis ami a rendezést és a történetet illeti.

A beavatott-sorozat A lazado-05

Az IMAX-nek hála, a látványvilága viszont az előző részhez hasonlóan zseniális volt. Már csak ezért is megérte megnéznem. A női főszereplőt (Tris) alakító Shailene Woodley-t továbbra is nagyon kedvelem, szerintem egy ígéretes tehetség, és pont rá szabták a szerepet.

A beavatott-sorozat A lazado

Theo James (Four) is egy tehetséges színész, nagy kár, hogy eddig  kevés filmben láthattuk. Meg kell hogy mondjam, ez a karakterszerep igencsak illett hozzá. A vérszegény történet ellenére a cselekmények pörgősek, egyetlen percre sem hagyják unatkozni a nézőt. A pörgős cselekményáradathoz persze elengedhetetlen a profi vágás, ami itt maradéktalanul teljesült. A teljes szereplőgárda megállta a helyét.

A beavatott-sorozat A lazado-02

A néhány negatívum ellenére szerintem mindenképp érdemes megnézni a filmet, lehetőség szerint úgy, hogy előtte az első résszel is megismerkedünk a jobb érthetőség kedvéért. Ha mindezt IMAX- moziban tesszük, az élmény igazán különleges lesz.

http://youtu.be/s-hHvBiEsOw