Ma indul a BIDF Extra, a nagysikerű Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál évközi vetítéssorozata, mely sokszorosan díjnyertes filmjeit a vidéki városokba is eljuttatja.

Áprilisban és májusban Pécsen, Győrben, Székesfehérváron, Szegeden, Kaposváron, valamint Szentendrén is betekintést nyerhetnek a mozinézők a meztelen valóságba.

BIDF Extra
BIDF Extra

2019. január 28 és február 3 között 5. alkalommal rendezték meg a BIDF-et, Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban. A nagysikerű fesztivál egy héten át 3 teremben, 10 000 nézővel, tel házas vetítésekkel mutatta be fesztiváldíjas dokumentumfilmjeit.

.A kiemelkedő érdeklődés miatt a BIDF szervezői úgy döntöttek, a vidéki városokba is eljuttatják legsikeresebb filmjeiket. Mától a Tisztogatók, a Túl minden határon, a Putyin szemtanúi, a Ratko Mladic pere, a Szülő-Anyák, az Isten engem úgy segéljen, és a Szívem apáé című különleges alkotásokat is láthatják a meztelen valóság iránt érdeklődők.

 A BIDF Extra pécsi péntek délelőtti vetítéseire már minden jegy elkelt, amiből jól érzékelhető a fővárosi és a vidéki embereket egyaránt érdekli, mi történik ma a nagyvilágban.

 A kreatív dokumentumfilmek rólunk szólnak, ezért közel állnak hozzánk, a meztelen valóságot mesélik el. Szórakoztatnak, megérintenek és gondolkodóba ejtenek.

Áprilisban, májusban 6 vidéki moziban ismét lehetőség lesz a 2019-es fesztivál sokrétű, akut, akár tabutémákat is érintő filmjeit megtekinteni, de a BIDF Extra egész évben a fővárosban és az ország különböző városaiban tovább folytatódik. Részletes információ és program a BIDF honlapján: http://bidf.hu/hu/evkozi-vetitesek-2/és Facebook oldalán: https://www.facebook.com/bidf.hu/ található.