Alig két évvel ezelőtt egy floridai akvárium és állatkórház vezetője megmutatott néhány munka közben felvett videót egy újságírónak. A felvételek bekerültek az NBC-be, és Winter, a videón szereplő súlyosan sérült delfin híressé vált: a művégtaggal újra úszni tanuló víziemlős a csökkent képességgel élő emberek példaképe lett, és azóta igazi sztárrá vált – legújabban saját magát alakítja a róla készült látványos,  szívhez szóló mozifilmben, a Delfines kaland 3D-ben (Dolphin Tale, hazai bemutató: október 20.).

Az elmúlt héten két premierje is volt a filmnek: az elsőre az eredeti történet helyszínén került sor – méghozzá különleges helyen, a helyi közösségi házban, a Tampa Bay-i Ruth Eckert Hallban, melyet erre az alkalomra egy 15 métermagas vetítővászonnal szereltek fel. A film szereplői és a helyi nézők közös örömét még a vetítést megszakító áramszünet sem zavarta meg. A két nappal később következő, hollywoodi gálán a delfin kivételével szinte az összes fontos szereplő, köztük Morgan Freeman és Harry Connick Jr. is részt vett, utóbbi mindhárom lányát is magával vitte – de a vetítés általában a hollywoodi gyerekes sztárok nagy találkozójává vált: Teri Polo-tól Marcia Gay Harden-ig számos sztáranyuka és velük sok gyerek érkezett a moziba.

Mindkét vetítés vendégei jótékonysági alapon meg is vásárolhatták a jegyüket: a bevételen a filmben is szereplő Clearwater Aquarium és egy fogyatékkal élő sportolókat segítő alapítvány, a Challenged Athletes Foundation osztozik.

IC Press