A The Walt Disney Company idén október 16-án ünnepli a 100. évfordulóját, melynek apropóján egy egész éven át a rajongókkal és a történetmesélőkkel együtt ünnepel, vagyis azokkal, akik az elmúlt 100 évben boldogsággal és varázslattal töltötték meg a Disney-t. A vállalat egy különleges reklámfilmmel tiszteleg a rajongók és alkotók előtt, amely a Super Bowl LVII alatt debütált és amelynek fókuszában az elmúlt 100 év különleges történetei és innovációi állnak.

„A történelmi 100. évfordulónk alkalmából, igazán lenyűgöző visszatekinteni Walt Disney örökségére és a kiválóságra való fáradhatatlan törekvésére, hiszen ezek viszik ma is előre a vállalatot. Hihetetlenül hálásak vagyunk az elmúlt évszázad generációinak világszerte, hiszen különleges részei a mi történelmünknek, történeteink és karaktereink pedig az ő életük részévé is váltak.” – mondta Bob Iger, a Disney ügyvezető igazgatója. „Disney100 a rajongóink, a történetmesélők és az alkotók ünnepe, akik tehetsége és kreativitása alkotta meg azokat a varázslatos pillanatokat, amelyeknek köszönhetően a Disney a globális kultúra maradandó részévé vált.”

A reklámfilmben válogatott Disney-filmek, sorozatok, színpadi produkciók, vidámparkok és rajongók jelenetei láthatóak, amelyet Walt Disney inspiráló szavai kísérnek. Közös emlékeket és nosztalgikus pillanatokat idéz fel, olyanokat, amelyek miatt a Disney különleges helyet foglal el a közönség szívében szerte a világon.

A centenáriumot ünneplő reklámfilm bemutatása a legfontosabb amerikai futballmeccs közben egy igazán izgalmas mérföldkő a Disney életében. Különösen egy olyan év kezdetén, amely tele van lehetőségekkel a rajongók és családok számára, akik újra átélhetik legkedvesebb Disney-emlékeiket, szívmelengető történetekben gyönyörködhetnek és új élményekkel gazdagodhatnak. Február 16-án, kerül például mozikba a legújabb Marvel film, „A Hangya és a Darázs: Kvantumánia”. Február 18-án pedig a Disney100: The Exhibition kiállítás világpremierjére kerül sor a philadelphiai The Franklin Institute épületében. Egy majdnem 1400 négyzetméteres, tíz galériából álló kiállítás várja a vendégeket, amely során innovatív és magával ragadó technológiával keltik életre a már ismerős Disney-történeteket.

A The Walt Disney Archives is megnyitja kincstárát, és több mint 250 „koronaékszerét” mutatja be – ritkán látható eredeti műalkotásokat és műtárgyakat, jelmezeket és kellékeket, vidámparki attrakciók járműveit és még sok mást. A kiállítás az Egyesült Államokban és Európában is látható lesz.

Az év hátralévő részében rajongók világszerte élvezhetik neves stúdiók, többek között a Disney, a Pixar, a Marvel Studios, és a Lucasfilm lenyűgöző alkotásait, ahol régóta szeretett karakterek és új történetek elevenednek meg a mozivásznon. Májusban érkezik „A kis hableány” és „A Galaxis őrzői 3” majd a nyár folyamán az „Elemi”, az „Indiana Jones és a sors tárcsája”, a „Marvelek” és a „Kísértetkastély”. Majd 2023 november 22-én a Walt Disney Animation Studios bemutatja a „Kívánság” című saját gyártású animációs musicaljét is a mozikban.

A Disney parkok is elkezdték már a különleges Disney100 ünnepléssorozatot. Január 27-én, Disneyland Resort bemutatta a legújabb Mickey & Minnie’s Runaway Railway hullámvasútját és két új éjszakai attrakciót. A „World of Color – One” a kaliforniai Disney Adventure Parkban, a „Wondrous Journeys” a Disneyland parkban várja a látogatókat. A parkokban teljesen új, korlátozott ideig kapható, Disney100 témájú étel- és italkínálattal, valamint emléktárgyakkal és termékekkel is találkozhatnak a vendégek. Ezen kívül a Disney Parkok világszerte egész évben meglepetésekkel is készülnek a jeles mérföldkő megünneplésére.

A Disney exkluzív eseményekkel és előzetes bemutatókkal kedveskedik legnagyobb rajongóinak, szeptemberben pedig egy zártkörű, Disney100 témájú D23: The Official Disney Fan Club eseményre invitálja tagjait.

A Disney alig várja, hogy az év során rajongóival, alkotóival és alkalmazottjaival együtt ünnepelhesse 100. évfordulóját. Ha többet szeretnél megtudni, látogass el a Disney.hu/disney100 oldalra, és oszd meg kedvenc Disney-emlékeidet a közösségi médiában #Disney100 taggel ellátva.

Disney100 – Ti váltottátok valóra ezt az álmot

https://youtu.be/JLHGrUpIMbs