Tagja a szupersikeres Black Eyed Peasnek, szólóban is hatalmas rajongótábora van: itt volt az ideje, hogy Will i Am megmutassa, színészként is elsőrangú: az X-Men kezdetek:Farkas-ban (X-Men Origins: Wolverine, hazai bemutató: április 30.) ő alakítja Farkas egyik legjobb barátját és harcostársát, a teleportáló robbanószer-szakértőt, John Wraith-t. Méghozzá nagyon lazán.

– Amikor Hugh Jackman-nel először beszélgettünk arról, hogy elvállalnám-e a szerepet a Farkas-ban, és én attól ijedeztem, hogy meg tudom-e majd csinálni, amit kérnek tőlem, Hugh azt mondta: a filmszínészet csak lazaság kérdése. „Ha laza vagy, menni fog” – mondta.
Úgyhogy, vállaltam, és tényleg ment. Az volt a módszerem, hogy mindig elképzeltem, mit csinálna Albert Einstein a helyemben. Tudom, akit én játszom az fekete, mutáns, cowboykalapot hord, és ott bukkan fel a világon, ahol akar, de szerintem Einstein is szuperhős volt, aki közben teljesen hétköznapi maradt, bár megvoltak a maga bűnei, épp mint annak a srácnak, akit játszottam.

IC Press