Az Elrabolva és az Ismeretlen férfi után Liam Neeson ismét a végsőkig elszánt férfit alakít a Fehér pokol (The Grey) című filmben. A látványos alkotást március 22-én mutatja be a Pro Video, szerzői Joe Carnahan (A zsaruk becsülete, A szupercsapat), valamint Ridley és Tony Scott, ezúttal mint producerek.

Egy repülőgép lezuhan az alaszkai hegyekben, és a nyolc túlélő – egy olajfinomító dolgozói – hóvihar kellős közepén találják magukat, hamarosan pedig egy rejtélyes, majdnem misztikus farkasfalka veszi őket üldözőbe, hogy megvédjék területüket a betolakodóktól.

Joe Carnahan rendező és társ-forgatókönyvíró úgy jellemzi a filmet, mint „hardcore túlélőfilm. Ha félsz a vadállatoktól vagy repülőn utazni, akkor ez a film jó hosszú ideig távol tart mindkettőtől.Liam Neeson kiválasztása Ottway szerepére magától értetődő volt, mivel „ő képes arra, hogy átadja az élet és a halál nagyon mély értelmezését. Amikor fiatalabb színészekkel beszélgettem, ők nem érezték át a saját múlandóságukat. Liam közel hatvanéves és, bár nagyon markáns és kemény ember, tudatában van annak, hogy mindannyiunk számára ketyeg az óra” – tette hozzá Carnahan.

[nggallery id=329]

Miután elolvasta a forgatókönyvet, Liam Neeson rövid időn belül elvállalta a főszerepet. „Fehér pokol nagyon elemi érzést pendített meg bennem. Amikor elolvastam a forgatókönyvet, 57 éves voltam, és a bennem lakózó kisfiú úgy gondolta, hogy nagyszerű lenne elvállalni egy ilyen kemény szerepet. Azt akartam, hogy a nézők arra gondoljanak: „Úristen, ezt meg hogy csinálták?” Ugyanakkor arra gondoltam: „Úristen, fizikailag meg tudom csinálni?”” – mondta a színész.

Dermot Mulroney (Talget) a filmezés körülményeiről elmondta: „Minden előkészület, amit a forgatókönyv alapján tettél, a kutatások a repülőgép-roncsokról, farkasokról – mind ki lehet dobni az ablakon. Mert amikor ott állsz a hegyen mínusz 20 fok hidegben és körülötted 100 kilométerrel süvít a hóvihar, akkor mindez nem ér semmit. Ott kell helyt állni.”

Rendezte: Joe Carnahan; forgatókönyv: Joe Carnahan és Ian Mackenzie Jeffers, producerek: Ridley Scott, Mickey Liddell, Tony Scott; fényképezte: Maszanobu Takayanagi; szereplők: Liam Neeson, Dermot Mulroney, Dallas Roberts, Frank Grillo, Joe Anderson, Nonso Anozie, James Badge Dale.

Forgalmazza a Pro Video Film&Distribution.