Ahol Paul Feig feltűnik, ott fű nem terem. A Koszorúslányok rendezője korábban olyan klasszikus tévékomédiák készültét irányította, mint A hivatal, A stúdió, a Nancy ül a fűben, a Városfejlesztési osztály, Az ítélet: család és a Mad Men – Reklámőrültek, ám első filmsikere után nem úszta meg, hogy újra a mozinak dolgozzon. A Női szervek-ben (12E) (The Heat, hazai bemutató: július 4.) Sandra Bullock és Melissa McCarthy együtt nyomoz egy kábítószercsempész-banda után… és közben nagyon utálják egymást.

Noi_szervek_jelenetfoto (2)

– Az volt a tervem, hogy folyamatosan valami baj történjen a két csaj fizimiskájával – nyilatkozta a rendező. – A minimum az volt, hogy összekócolódjanak, szétszakadjon a ruhájuk, kitépjék a válltömésüket, kormosak, véresek, izzadtak legyenek. Ezért kell mindig újabb és újabb vicces vagy kalandos szituációba kevernem őket.

A kijelentésének az ad súlyt, hogy maga a rendező arról híres Hollywood-szerte, hogy a forgatást kivétel nélkül mindig háromrészes, elegáns, drága öltönyben vezeti. Nála szó sem lehet a baseball sapkáról, úgy dolgozik, mint akit skatulyából húztak ki.

– Imádom a régi fotókat Hollywoodról – magyarázta divathóbortját Feig –, azokon mindig nyakkendős emberek dolgoznak. Még a világosítók is kiöltöztek. És meg is akarom mutatni a stábnak, hogy mennyire tisztelem a munkájukat. Ha az ember napi 13 órát van Sandra Bullock-kal egy társaságban, nem lehet toprongyos: még akkor is, ha Sandra a film kedvérét kénytelen volt leszokni az eleganciáról…

IC Press