A digitális effektusok meghódították a mozivilágot, de azért akad még néhány régimódi, mégis mindig jól beváló trükk: a humor. És az állatok. A gondozoo (The Zookeeper, hazai bemutató: július 21.) című filmben Kevin James (aki többek közt A randiguru-ban, a Férj és férj-ben, vagy a Nagyfiúk-ban is bizonyította már, hogy nem viccel, ha poénkodni kell) az udvarlás és nőszerzés szabályait tanulja meg egy állatkert lakóitól. És mert a rendező úgy gondolta, hogy minden sokkal jobban fog kinézni a családi komédiában, ha nem trükköznek, neki és partnernőjének, Rosario Dawson-nak alaposan össze kellett haverkodnia a négylábúakkal.

A gondozoo filmjelenet

Kevin James számára talán az a forgatási nap volt a legemlékezetesebb, amikor az állatok tanácsa előtt kellett megjelennie. A felvétel során két oroszlán, egy elefánt, egy majom, két medve és egy holló vette körül a színészt, aki saját bevallása szerint forgatáson akkor érezte magát utoljára ilyen zavarban, amikor Will Smith-szel kezdett dolgozni.

Will Smith-ről hamar kiderült, hogy nem fog felfalni – mondta a színész –, de ezúttal végig nem voltam biztos benne, hogy megúszom-e ezt a jelenetet. Főleg amikor az egyik oroszlántól úgy 15 méterre álltam, és a rendező arra kérte az idomárt, dühítse fel a picikét, hogy jobban bömböljön. Ehhez képest az már semmiségnek tűnt, amikor képen nyalt a zsiráf. Róla legalább tudtam, hogy növényevő…

IC Press