A filmezés komoly dolog. Még akkor is, ha a történet tiszta kitaláció. Az Insidious – Gonosz lélek (16) (Insidious: Chapter 3, hazai bemutató: június 18) – reméljük – kitaláció. : Hiszen arról szól, hogy egy 18 éves lány megpróbál kapcsolatba lépni halott anyja szellemével, de ehelyett egy rossz akaratú lélek hallja meg a hívását. A legendás sorozat előzményeit bemutató horror előző részeit a Halálos iramban 7. rendezője készítette, ebben pedig producerként működött közre. És semmit nem bízott a véletlenre.

Insidious_GonoszHaza_jelenetfoto

– Úgy kezdtük a közös munkát, hogy az egész stáb együtt megnézte Kubrick Ragyogásá-t – mesélte Dermot Mulroney, a film egyik főszereplője. – Jack Nicholson egy kisbaltával üldözi a családját a világtól elzárt motelben… és mi mind összecsináltuk magunkat. De forgatás közben sem az ment, mint más hasonló film készítésekor, hogy a kamera előtt folyik a vér, két felvétel között meg mindenki hülyéskedik.

– A rendező úgy megijesztgetett, hogy a forgatás utáni éjszakáimat állandó rettegésben töltöttem – nyilatkozta a film 19 éves főszereplője, a gyönyörű Stefanie Scott. – Mondjuk, én tényleg könnyen megijedek bármitől, de ez a munka nekem a folyamatos pánikról szólt. Azt hiszem, nem merem majd megnézni az Insidious – Gonosz lélek-et, pedig nagyon kíváncsi vagyok rá…