Hosszú idő után ismét lesz vívás a moziban. 2011. október 13-án tűzik műsorukra a hazai filmszínházak Alexander Dumas világhírű regényének legújabb, szemkápráztató feldolgozását, A három testőrt, amelyben a fegyverropogás mellett kiemelt szerep jut a vívás művészetének is. A film, amely 3D-ben is megtekinthető lesz, nemcsak azért kapcsolódik a 2011-es vívó-világbajnoksághoz, mert a verseny ideje alatt van a premierje, hanem azért is, mert egy világbajnok, olimpikon faragott testőrt a színészekből a forgatásra.

A három testőrt

A film magyarországi forgalmazója, a Pro Video Film & Distribution, a Magyar Vívószövetség és az I.T. Cinema Magyarország közreműködésével október 15-én, szombaton a Cinema City ARÉNA, valamint október 16-án, vasárnap a Cinema City ALLEE mozikban a vívás népszerűsítésére akciót szervez. Bárki, aki fel meri venni a kesztyűt, délután három és hét óra között elsajátíthatja a kardforgatás alapjait a szövetség edzői és sportolói segítségével.

Reményeink szerint a film és a vívókkal való találkozás közelebb hozza majd a sportágat a mozilátogatókhoz, sikerülhet újoncokat toborozni, és talán még többen szorítunk majd a magyaroknak azon a hétvégén.

Hajrá, magyarok!

Vagy ahogy a testőrök mondják: Egy mindenkiért, mindenki egyért!