A Hasta La Vista című belga komédia legutóbb a budapesti Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon nyerte kimagasló eredménnyel a közönségdíjat, ezen a hétvégén pedig ugyanezen elismeréssel távozhatott a régió legrangosabb filmfesztiváljáról: Karlovy Varyból!

A Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivált idén 47. alkalommal rendezték meg a cseh fürdővárosban. A június 29. és július 7. közötti mustra záró gálájára és díjátadójára szombaton került sor, itt adták át a filmnek a közönségdíjat.

A Hasta La Vista főszereplője három flamand jóbarát, akik a többi fiatalhoz hasonlóan egyetlen dolgot szeretnének: minél előbb elveszíteni a szüzességüket. Csakhogy testi fogyatékaik korlátozzák őket a csajozásban. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, Spanyolországba, egy speciális bordélyházba utaznak, természetesen úgy, hogy szüleik mit sem sejtenek erről.

A Hasta La Vista csütörtöktől ismét látható az Odeonban, Tabánban és Urániában, vidéken pedig több városban – Balassagyarmaton, Debrecenben és Jászberényben – műsoron van. Magyarországon forgalmazza a Mozinet Kft.