A filmek a rajongókért vannak, nem igazság, hogy mégis a filmesek döntenek el velük kapcsolatban minden fontosat – A kaptár-filmek alkotói meg is értették, hogy érdemes engedni a nézőknek. Már forgatják a legendás posztapokaliptikus sci-fi/akció film ötödik részét: a stáb és a színészek Tokióban kezdték a munkát, azután Moszkvában és egy amerikai stúdióban is sokat fognak dolgozni. A főszereplő természetesen ötödször is Alice, a mutáns igazságosztó lesz Milla Jovovich megformálásában; de a filmek alapjául szolgáló játékban volt egy társa: Valentine, aki csak a második részben, az A kaptár – Apokalipszis-ben került a kamera elé. Sienna Guillory-t azután a harmadik részből a Teljes pusztulás-ból újra kihagyták az alkotók, ám A kaptár – Túlvilág-ban ismét feladatot kapott.

Amióta csak híre kelt, hogy Jovovich-ék elkészítik az ötödik A kaptár-film készítését is (Resident Evil: Retribution, hazai bemutató: 2012. szeptember), és Valentine-t más játssza, vagy új színésznőt szerződtetnek a megformálására, az interneten folyik a kampány: Sienna Guillory-nek szerepelni kell! Dühös postok százai jelentek meg a neten, és nem is maradtak hatás nélkül.

A hét közepén a színésznő egy rövid Tweet-üzenetben tudatta a rajongóival, hogy találkozóra megy a film rendezőjével, Paul Anderson-nal, és hamarosan megtudja, mi lesz a sorsa. Néhány órával később közhírré is tette, hogy megkapta a szerepet. A rendező, úgy tűnik, ismeri a szakmáját: a rajongókra is figyelni kell.

IC Press