Brent White az elmúlt évtizedben Hollywood egyik legnagyobb sztárja lett, minden rendező vele akar dolgozni. Pedig a nézők nem ismerik. A pasas majd ötven, kitérdelt farmert, kinyúlt pulóvert hord, nem szívesen beszélget senkivel – állítólag mégis ő az álomgyár leghumorosabb embere: és nagyon sokan mások neki köszönhetik, ha viccesnek látszanak. Judd Apatow az összes filmjét vele csinálta. Foglalkozása: vágó. Legújabb és – ahogy mondja, legnehezebb – munkája valószínűleg a leghumorosabb is: A kém (16) (Spy, hazai bemutató: június 4.) számtalan rögtönzését, poénját és dumáját ő alakította olyan ritmusúvá, hogy a néző a lehető legjobban szórakozzon – és megállás nélkül nevethessen.

AKem_Melissa McCarthy

A kém azért különleges – nyilatkozta White a NY Timesnak –, mert egy csomó rögtönzésmániás színész, élükön Melissa McCarthy-val találkozott egy rendezővel, Paul Feig-gel, aki még a jelenet felvétele közben is folyton új vicceket talál ki. Már forog a kamera, de ő még bekiabált egy sort, hogy azt is mondják. Elképesztő sok az anyag és nagyon kaotikus: én a forgatás első napjától dolgoztam, folyamatosan alakítottam a jeleneteket. Négy asszisztens napi 24 órában robotolt a kezem alá…

Míg a stáb Budapesten és a Balaton környékén filmezett, ő egy ablaktalan Los Angeles-i irodában ült öt megállás nélkül működő monitor előtt.

– Amikor Melissa McCarthy megnézte A kém majdnem kész változatát, nagyon csodálkozott – meséli a vágó. – Folyton azt kérdezte: ezt tényleg én mondtam? Így csináltam? Nem is emlékeztem… Hát, persze. A vágás: hatalom. És én élek vele.