Sok beszámoló szerint New Orleans nem tért magához a Katrina hurrikán után. A király összes embere (All the King’s Men, hazai bemutató: 2007 eleje) című film főszereplői azonban egészen másképpen látták: a fantasztikus szereplőgárdával készült mozi forgatása alig néhány nappal a hurrikán érkezése előtt fejeződött be a jazz városában, és a film alkotói most úgy tartották jónak, hogy a még romos városban tartsák meg a világpremiert.

A 20-as évek bűnnel és bűnözőkkel terhelt amerikai politikai életéről szóló történet bemutatójára a Tulane egyetem McAlister-termében került sor, a vörös szőnyegen végigsétált a főszereplő Sean Penn valamint társai, Kate Winslet, Anthony Hopkins, Jude Law, Mark Ruffalo és James Gandolfin is. A kétoldalt várakozó rajongók mindannyiukat meggyőztek róla, hogy New Orleansban bőven van élet: hatalmas ovációval, fogadták kedvenceiket, akik a bejáratig vezető néhány méteres utat vagy egy óra alatt tették meg: addig ugyanis számtalan autógrammot osztottak szét, és talán még több feléjük nyújtott kezet ráztak meg.

Az ünneplés a filmnek szólt, de a helyiek valószínűleg azt sem felejtették el, hogy a katasztrófa után Sean Penn személyesen is részt vett a mentésben.