Van úgy, hogy az ember éppen azt érzi, nem sikerül semmi, azután a következő pillanatban minden megváltozik. Dan Fogler kiváló példa erre. A 2015-ös New York-i ComicConon (a sci-fi és horror műfaj rajongóinak nagygyűlésén) frissen megjelent képregényét, a Brookly Gladiatort próbálta eladni. A musical színész – humorista – író a Kickstarteren gyűjtötte a pénzt a rettentő jövőben játszódó történetére, és azt remélte, hogy ott a fanok gyűlésén eljöhet a nagy áttörés. De nem jött. Ám akkor felhívta az ügynöke.

FTB933_FBST_DTR4 2835.tif

– „Épp a ComicConon vagyok” – mondta neki a kövérkés, csupa humor színész. – „Akkor jól nézz körül – felelte az ügynök. – Jövőre nagyon más élmény lesz.” Hát így tudta meg Dan Fogler, hogy megkapta a Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them, hazai bemutató: november 17.) egyik főszerepét. Ő alakíthatja Jacob Kowalskit, a filmbeli egyetlen igazi muglit (amerikai szóval: magnixet).

Állítólag J. K. Rowling forgatókönyve és a Harry Potter-univerzumba visszavezető film, legnagyobb ziccer-szerepe az övé: ő szállítja a humort, de új mágusbarátai oldalán néhány nagy kalandban is benne van. Igaz, nem a New York-i világvégében, hanem olyanban, amiben varázslók és mágikus lények kergetőznek.