A Twentieth Century Fox stúdió hamarosan mozikba kerülő, különleges akció/kaland/fantasy-filmje, az Abraham Lincoln, a vámpírvadász (Abraham Lincoln, Vampire Hunter, hazai bemutató: augusztus 9.) méltó kíséretet kap. Timur Bekmambetov rendező összefogott a sokszorosan platinalemezes Linkin Parkkal, hogy az alternatív rockbanda új száma is az USA történelmének egyik legnagyobb alakja, Abraham Lincoln vámpírok elleni harcára emlékeztessen. Az új zenés előzetes már fenn is van a neten:

Linkin Park zenés előzetese az Abraham Lincoln, a vámpírvadász című filmhez

Bekmambetov a banda hamarosan megjelenő LIVING THINGS című albumáról választotta ki a POWERLESS című számot, és saját maga forgatott egy berlini koncerten, hogy a felvételeket összevághassa a film részleteivel. A szám az Abraham Lincoln, a vámpírvadász végén is felhangzik majd.

– A Linkin Park tagjai fantasztikus zenészek, akik sok műfaj vegyítéséből hozták létre a saját, csak rájuk jellemző hangot – magyarázta döntését a rendező, aki az Éjszakai őrség-gel robbant be a világ filmes élvonalába, és a Wanted-dal erősítette meg pozícióját. – Úgy éreztem, nagyon illenek a mi különleges filmünkhöz.

– Megnéztük a filmet és nagyon bejött – tette hozzá Joe Hahn, a Linkin Park tagja. – Úgy gondoltuk, a mi számunk és ez az őrült, látványos film jól kiegészítik egymást. Az külön öröm volt, hogy Timur eljött Berlinbe, és filmezett a koncertünkön.

A film, amely leleplezi Abraham Lincoln, az Egyesült Államok 16. – és talán legismertebb – elnöke titkos, másik életét, augusztus 9-én kerül a magyar mozikba.

IC Press