India egyik legfontosabb exportcikke Freida Pinto. A Gettómilliomos-sal világhírűvé vált gyönyörű színésznő legközelebb A majmok bolygója – Lázadás (Rise of the Planet of the Apes, hazai bemutató: augusztus 18.) főszereplőjeként tér vissza. Állatorvost alakít, aki egyik nevelője az emberek közt felcseperedő kísérleti csimpánznak, a majmok lázadásának élére álló Cézárnak.

– Én nagyon fontosnak tartom a színészi hitelességet – mentegetőzött egy nyilatkozatában Pinto. – Úgyhogy eleinte nem tartottam jó ötletnek, hogy én kapjam a szerepet. Én ugyanis minden állattól félek. Nézni szeretem őket, de nem szívesen érek hozzájuk. Még kutyákhoz sem, pedig ők igazán barátságosak tudnak lenni.

A majmok bolygója – Lázadás forgatása során szerencsére nem volt szükség állatokra: a vásznon mozgó csimpánzokat és gorillákat – egy különleges, vadonatúj technikai fejlesztésnek köszönhetően – emberek játszották, és az ő mozgásukat felhasználva, utólag, komputerek segítségével születtek meg a fantasztikusan hitelesnek tűnő majmok.

– Nekem ez az egyik legfurcsább élményem a filmmel kapcsolatban – nyilatkozta a színésznő. – Nézem a kész jeleneteket, és teljesen valódinak látszanak. Utólag már nekem is nehéz elhinni, hogy nem egy majom kezét fogtam a felvételkor. Még a moziszékben ülve is kiráz a hideg tőle.

IC Press