Az egyik legnagyobb veszély, ami egy színészre leselkedik, a beskatulyázás, véli Andy Serkis, aki egyre nagyobb sztár, manapság szinte minden nagyköltségvetésű filmben szerepet kap… többnyire mégsem szólítják meg az utcán, az arca sem tűnik ismerősnek. Ő ugyanis az, aki mozgásával előjátszik a digitális szakembereknek: a Motion Capture technika segítségével játszhatta el Gollamot A Gyűrűk Ura-ban és King Kong-ot Peter Jackson filmjeiben.

A majmok bolygója - Lázadás

Most újra egy emberszabású bőrébe bújt: ő alakítja Cézárt, A majmok bolygója – Lázadás (Rise of the Planet of the Apes, hazai bemutató: augusztus 18.) vezércsimpánzát, aki egy tudományos kísérlet során intelligenciára tesz szert, és az emberek ellen forduló majmok vezérévé válik.

– A színészet minden formája egyformán vonz – nyilatkozta nemrég a rendkívüli fizikai adottságokkal rendelkező színész. – A Motion Capture-munkát is nagyon élvezem. De amikor néhány éven belül másodszorra kértek fel majomnak, úgy éreztem: beskatulyáznak. És nem sokon múlt, hogy ne vállaljam el a szerepet, ám ezt valószínűleg nagyon megbántam volna.

Andy Serkis vonzódása a színészet e különleges ágához már hivatalos formát is öltött: Serkis létrehozta az Imaginarium Studiost, ahol nemcsak digitális trükkök és Motion Capture-felvételek elkészítését vállalják, de oktatják is azokat, akik többet szeretnének tudni az ultramodern komputertechnika és színészet kapcsolatáról.

IC Press