A MOKÉP filmforgalmazó erősödő piaci pozíciója mellett immár arra is büszke lehet, hogy az általa forgalmazott filmek közül kettő is az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szerepel, ily módon a MOKÉP-nek lesz a legtöbb filmje a Berlinale versenyprogramjában a magyarországi forgalmazók közül.

Az angol Ralph Fiennes rendezői debütálása, a Coriolanus Shakespeare-drámájának modernizált feldolgozása Fiennes címszereplésével, Gerard Butler és Vanessa Redgrave oldalán igazi csemegének számít. Magyar színekben Tarr Béla tér vissza Berlinbe A torinói ló című drámájával, melyről méltán mondhatjuk, hogy a fesztivál egyik legjobban várt alkotása. Tarr az évtizedek alatt tökéletesre csiszolt rendezői életművét építi tovább, míg a kétszeres Oscar-jelölt Fiennes sikeres színészi pályája mellett talán egy gyökeresen új irányba indul.

Gulyás Balázs, a MOKÉP igazgatója külön kiemelte, hogy a vállalat egyik fontos célja, hogy mind a magyar, mint a nemzetközi filmgyártás szerzői alkotásainak javát vonultassa fel. Olyan filmeket, melyek egyrészt a rendezők, forgatókönyvírók alkotói érzékenysége okán számítanak kiemelkedőnek, másrészt a bennük szereplő sztárok, a megjelenített történetek a nézők számára nemcsak tartalmas szórakozással szolgálnak, hanem egyetemes emberi üzeneteket is közvetítenek. A filmforgalmazó vezetője szerint az ilyen alkotások hozzájárulnak egy nemzet mentális egészségének megőrzéséhez is.

A Torinói ló március 10-től látható a hazai mozikban a MOKÉP forgalmazásában, míg a Coriolanus várhatóan májusban érkezik.