A Polisse magyarországi mozibemutatóját a kényszerű dátummódosítás után a film forgalmazója az art mozik digitális átállására időzítette, így a francia sikerfilm lehet az egyik első alkotás, mely a nemzetközileg elfogadott DCI szabványon kerül az erre alkalmas vetítőkkel a héten felszerelt mozikba.

Március 29-én a budapesti Toldi és Puskin mozi is megkezdi a DCI szabványon történő digitális vetítéseket, így a héten debütáló Polisse lesz az egyik első film, melyet ezen a formátumon tűznek műsorukra. A fővárosban az Uránia Nemzeti Filmszínház szintén DCI technológián vetíti a filmet, de a Polisse ugyancsak látható lesz a Művészben és az Odeonban, valamint az elkövetkező hetekben Balassagyarmaton, Debrecenben, Gödöllőn, Jászberényben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Sopronban, Szarvason, Szegeden, Szolnokon és Tapolcán is.

A Polisse a tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon debütált, ahol a rendező Maïwenn a Zsűri Díját nyerte el. Az egyik női főszerepet is magára vállaló művésznő a ’90-es évek elején azzal botránkoztatta meg a publikumot, hogy akkoriban beinduló színészi karrierjét parkoló pályára téve, mindössze 16 évesen gyermeket szült Luc Bessonnak. Besson pár évvel később Az ötödik elem forgatásán megismert Milla Jovovich miatt hagyta el őt. Maïwenn sikeresen tért vissza a filmvilágba: rendezőként a Polisse harmadik nagyjátékfilmje, színésznőként pedig többek között a Magasfeszültség főszerepében láthattuk.

A Polisse itthon először azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 18-as korhatár besorolást kapott. Eközben külföldi karrierje tekintélyt parancsoló: a francia mozikban késő ősszel a legnagyobb hollywoodi kasszasikereket is maga mögé utasította a bevételi ranglistán, a francia Oscarnak számító, patinás César-díjátadón pedig a legígéretesebb fiatal színésznő (Naidra Ayadi) és a legjobb vágás (Laure Gardette és Yann Dedet) díját nyerte el.

A DCI a hagyományos kópiás vetítéseket leváltó, nemzetközileg elfogadott szabvány, melyen a legtöbb hollywoodi film a multiplexek műsorára kerül. Az art mozik számára korábban hátrányt jelentett, hogy nem rendelkeztek a megfelelő technikai feltételekkel a digitális vetítésekhez, a mostani digitalizációval azonban megszűnik a minőségbeli különbség sok art mozi és a multiplex között.

A Polisse-t Magyarországon március 29-től a Mozinet Kft. forgalmazza.