Christopher Paolini még csak 23 éves, de már világhírű és milliomos. Az volt a szerencséje, hogy a szülei sosem járatták iskolába, levelezőn végezte a gimnáziumot, és 15 éves korában letette az érettségit. Mivel az egyetemhez még túl fiatalnak találták, otthon maradt, unatkozott, és írt egy regényt egy sárkányról meg lovagokról és gonosz birodalmakról.

Az Eragon magánkiadásban jelent meg először, ám nagyon hamar világsiker lett: jött is a megfilmesítés (Eragon, hazai bemutató: december 14.). És ezzel a már az egész világon népszerű ifjú író régi vágya teljesült. A megfilmesítés jogát ugyanis azzal a feltétellel adta el, hogy el is játszhat egy kis szerepet az Eragon-ban. Nem sárkányölő hős vagy gonosz király akart lenni, csak egy közkatona: az, amelyiknek a Farthen Dur-i csatában a fejét veszik.

A producerek természetesen megígérték, hogy statisztálhat a saját történetében, és Paolini nagyon komolyan készült is a feladatra: saját maga tervezte és készítette el a jelmezét – csak azért, hogy sokszáz katona között masírozhasson egy hatalmas, kaotikus ütközet közepén.

Végül mégsem fog látszani a filmben: regénye második kötete, az Eldest megjelenése miatt ugyanis nem tudott eljönni a magyarországi forgatásra.