Idén is folytatódik a hatalmas sikert aratott a premier előtti vetítés sorozatunk, valamint a hozzá kapcsolódó játékunk, így a Vertigo Média Kft jóvoltából januárban is folytatjuk a sorozatot, egy igazi világsikert nézhették meg három nappal az országos premier előtt!

a_szoba-film

Ez alkalommal egy Oscar-esélyes, három kategóriában is Golden Globe-díjra jelölt (Legjobb dráma, Legjobb forgatókönyv, Legjobb drámai színésznő) alkotás zártkörű vetítésére lehet majd nyerni jegyeket.

A szoba (Room) Emma Donoghue világsikert aratott bestsellerének adaptációja, amelynek regényhű adaptációjára garanciát jelent, hogy az írónő maga írta filmre regényét.

A szoba világpremierje a rangos 40. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol elnyerte a közönségdíjat. Ez az elismerés az Oscar-díj fokmérője, az elmúlt években a 12 év rabszolgaság, A király beszéde, a Gettómilliomos, és az Amerikai szépség is úgy nyert legjobb film Oscar-díjat, hogy előtte Torontóban diadalmaskodott. A film rendezője, Lenny Abrahamson korábban a Frank című filmmel érdemelt ki elismeréseket.

A szoba az öt legfontosabb Oscar-kategória közül négyben lehet érdekelt: Brie Larson a legjobb színésznő Oscar-versenyében jelenleg abszolút favorit, csakúgy mint a forgatókönyv-adaptációk között Emma Donoghue.

a_szoba-film

A szoba a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon is közönségdíjat nyert, és a Brit Függetlenfilm díjátadón a legjobb nemzetközi függetlenfilm díj kategóriában érdekelt, Brie Larsont pedig jelölték a Gotham-díjra a legjobb színésznő kategóriában. A díjszezon még csak most kezdődik, és sokak szerint Jacob Tremblay nevét is sokat fogjuk még hallani, akinek alakítását az elmúlt évek legjobb gyerekteljesítményeként emlegetik a kritikusok és a szakma.

A sztori szerint az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

A vetítésre 2015. január 25-én, A szoba országos premierje előtt három nappal Budapesten kerül sor, a Lurdy Moziban. A szoba c. filmdráma játéka 2016. január közepén indul majd az oldalunkon.

A szoba előzetes:

https://youtu.be/8O-Zv3gx5gc