Meghatározó a film képi világa, amely egyszerre szemcsés, mégis magasan szaturált, ezzel is plusz feszültséget teremtve. Sean Baker és Radium Cheung operatőr a Tangerine című filmet iPhone 5S telefonokkal forgatta.

Baker elmeséli, miért döntöttek a telefonos forgatás mellett. „Az iPhone 5S akkoriban jött ki egy sokkal jobb minőségű kamerával. Úgyhogy azon kezdtünk gondolkodni, hogyan segíthetné az iPhone a munkánkat. Rájöttünk, hogy már csak azért is jót tenne a filmnek, mert kezdő színészekkel forgatunk, és nem félemlítené meg se őket, se a statisztákat, akiket az utcán szedtünk össze. A telefon lehetőséget teremtett arra, hogy szinte rejtett kamerás technikával dolgozzunk. Ráadásul nagyban csökkentette nemcsak a forgatás költségeit, de az ökológiai lábnyomát is. Ezzel együtt nagyon látványos filmet akartam készíteni, ezért anamorf lencsét használtunk, hogy CinemaScope hatást érjünk el. A Moondog Labs nevű cégtől szereztünk anamorfikus adaptert az iPhone-hoz. Senki nem forgatott még így előttünk. Plusz elég rendes utómunkával küldtük meg a filmet, hogy igazán egyedi látványt kapjunk.”

Tangerine_film-3

Cheung nagyon lelkes volt az átalakító adapter miatt. „Nagyszerűen bevált a munkánk során, egy egyszerű telefonos kamerát valódi anamorfikus felvevőgéppé alakított. Ez sokkal klasszikusabb látványt kölcsönzött a filmnek. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy az adapter prototípusa időben elkészült és elérhetővé vált számunkra!” A Tangerine című film december 24-től a mozikban!