Ron Howard jól tudja, földön-égen mi kell az igazi izgalomhoz: az Apollo 13-tól A Da Vinci-kódig jó pár nagy siker kapcsolódik a nevéhez, az Egy csodálatos elme óta pedig az Oscar-díj is. De egy témától mégis távol tartja magát: a szuperhős-filmektől.

„Nem vagyok képregény-rajongó” – mondta nemrég.

ATengerSziveben_jelentfoto (10)

Pedig az új kaland A tenger szívében (Int he Heart of the Sea, hazai bemutató: december 10.) – ahogy az internet népe hamar kiszúrta – egy titkos szuperhős film. És nem csak azért, mert egy gyilkos, bosszúálló bálna elsüllyeszt benne egy hajót, és még üldözőbe is veszi a mentőcsónakban menekülő legénységet. Hanem mert a szereplői mind szuperhősök.

A film főhőse, az Essex vitorlás hajó első tisztjét alakító Chris Hemsworth, aki ugyan most szigonnyal harcol, de kalapáccsal a kezében lett világhírű. Hajósinasa pedig Tom Holland: a húszéves angol színész már készül a hírnévre – az új Pókember-filmekben lesz a főszereplő. Ráadásul a bálnával küzdő tengerészek között ott van Batman egyik nagy ellensége, Madárijesztő is Christopher Nolan Sötét lovag-filmjéből: Cillian Murphy.

Ron Howard azt is elárulta: volt már, hogy felkérték szuperhős-film rendezésére, de visszautasította az ajánlatot, épp úgy, mint az egyik Star Wars-előfilmet.

Ő az igazi, férfias kalandok híve: A tenger szívében ezt bizonyítja.