A közös utazás, a közös munka összekovácsolja a filmeseket: jóban-rosszban együtt vannak. Kivéve ebédidőben. A tenger szívében (In the Heart of the Sea, hazai bemutató: december 10.) egy bálnavadászhajó legénységének elképesztő kalandjait mutatja be, és mivel a hajó a történet során elsüllyed, és a tengerészek hónapokig hányódnak mentőcsónakokban, a színészeknek alaposan le kellett fogyniuk. Naponta maximum 600 kalóriát fogyaszthattak – miközben már zajlott a forgatás, és ők kemény fizikai munkát végeztek.

ATengerSziveben_jelentfoto (7)

Egy arcátlan újságíró meg is kérdezte Ron Howard-ot, a kétszeres Oscar-díjas rendezőt, hogy vajon szolidaritást vállalt-e a színészeivel, és ő is koplalt-e.

– Nem koplaltam – vallotta be a rendező. – De nagyon sajnáltam őket, és megkértem a stábot, hogy amikor esznek, akkor vonuljanak félre: a fogyózóknak legalább ne kelljen látniuk, hogy a többiek mekkorákat ebédelnek. A baj az, hogy a hajón nem nagyon volt hova félrevonulni. Szegény Chris Hemsworth akkorákat nyelt néha, hogy behallatszott a hangfelvételbe.