A Titanic minden idők egyik legsikeresebb filmje: 1997-es bemutatója után 11 Oscar-díjjal és hozzávetőlegesen kétmilliárd dolláros bevétellel bizonyította kivételességét, majd idén, a hajó katasztrófájának századik évfordulóján a mozikba került 3D változata újra szenzációvá vált. De a sikerek hosszú sora még nem ért véget. Ma jelentették be a régen várt hírt, mely szerint James Cameron műve hamarosan Blu-rayen is hozzáférhetővé válik, méghozzá 2D-s és 3D-s változatban is.

A tervek szerint nálunk szeptember 19-én kerül a boltokba a különleges film, amely – ahogy az új technika megköveteli – több szempontból többet is nyújt, mint az eredeti moziélmény: a lemez készítői több mint 2 és fél órányi extrát ígérnek, melynek jó része korábban még semmilyen formában nem volt hozzáférhető. Ott lesz majd köztük a film forgatásának alapos ismertetése, a világ legnevesebb Titanic-szakértőinek bevonásával készült dokumentumfilm az 1912-ben történt baleset titkairól; és természetesen a korábban már más formátumokon megjelent extrák teljes gyűjteménye is a lemezre kerül: 29 kimaradt jelenet, egy másik befejezés, több mint 60 kisfilm a színfalak mögül, a vizuális effektusok gyártásának bemutatása, óriási fotóalbum, kommentárok és még sok minden más.

A Blu-ray készítését – ahogy korábban a film 3D-s átalakítását is – természetesen maga a perfekcionizmusáról híres rendező, James Cameron ellenőrzi: így aztán nem lehet kétséges, hogy ősszel egy különleges, minden mozirajongó számára kihagyhatatlan lemez jelenik meg: a Titanic elnyeri tökéletes digitális formáját.

IC Press