A legelső Macska Mozi a világon! Macskák, kávé, filmek és ingyenes macska terápia a mentális egészségért. Ahhoz, hogy ez létrejöhessen, az ötletgazdák a londoniak, a macskakedvelők és a mozinézők segítségét kéri!
Paula és Will 2014-ben költözött Vietnámba egy rövid időre, ahol ellátogattak a Cat Cafe nevű kávézóba, a vietnámi Ho Chi Minh-városban. A macskakávézó ötlete elvarázsolta őket, mert azzal szembesültek, hogy miközben a kávézókban örökbefogadható macskák találnak otthonra, ezzel egy időben a macskák emberekre gyakorolt pozitív kölcsönhatása is hasznosítható a doromboló vendéglátóhelyen.
A macskakávézóknak Európa-szerte hatalmas sikere van, Paula és Will ezt a koncepciót egy következő szintre kívánják emelni, melyben Britannia 3 kedvencét szeretnék kombinálni: a mozit, a macskákat és a teáscsészét. Miután Paula és Will visszatértek az Egyesült Királyságba, nyomban dolgozni kezdtek a macskamozi ötletén.
Hogyan működne a Macska Mozi?
A Macska Moziban lazíthatsz, és pihenhetsz egy teával, egy sütivel, és egy macskával az öledben, a mozifilmek nézése közben! A moziban hetente kb. 10 (nem csak macska témájú) filmet szeretnének majd bemutatni, melyek megtekintése közben örökbefogadható cicák várják majd a szerető simogatásokat, akiknek egy állatmenhellyel együttműködve keres szerető gazdit a mozi.
macska_mozi
A macskák közelségének hatására stressz szintünk bizonyítottan csökken, amely alacsonyabb vérnyomáshoz vezet. A macskák továbbá csökkentik az emberek depresszió-, szorongás hajlamát, és más mentális egészségügyi problémáját és a magányos emberekre is jó hatást gyakorolnak.
A macskamozi heti egyszer az egészségügyi problémákkal és az életveszélyes, vagy halálos betegségekkel küzdő gyermekeknek és a felnőtteknek fog vetíteni saját költségén, a mozi nyereségéből. Mindössze 15-30 macskával töltött perc már bizonyítottan fokozza az emberek jókedvét és hangulatát.
A cicák a tervek szerint állandó felügyelet alatt szabadon mászkálhatnak majd a moziban, ahol akaratuk ellenére semmit sem szabad majd, hiszen elsősorban az ő kényelmüket, nyugalmukat és gazdihoz juttatásukat szolgálja az intézmény.
Ha a lakás tulajdonosa nem engedi a háziállatot a lakásban, vagy nincs időd macskát tartani, vagy netán magányosnak érzed magad, a macskamozit neked találták ki, hiszen általa macska közelébe kerülhetsz egy kis időre! Segíts te is megvalósítani Paula és Will álmát, a „Great Kitten” macskamozit!