Megvan a biztos siker receptje: készíts filmet Leonardo DiCaprio-val és szerezz hozzá 12 Oscar-díj jelölést: A visszatérő (The Revenant, már a mozikban) a múlt hétvégén új, fantasztikus határt lépett át: már több mint 300 millió dollár értékben vásároltak rá jegyet a világ mozijaiban.

A különösen nehéz körülmények között, Kanadában és Argentínában forgatott film 135 millió dollárból készült, de – mostanra biztosan – megérte leforgatni. Ahol csak bemutatják, a film rögtön felkerül a toplisták első helyére: ezen a héten a spanyol és brazil mozikban debütált, és mindkét országban azonnal bajnok lett.

A Visszatérő / Leonardo DiCaprio

A Visszatérő / Leonardo DiCaprio

Ahogy a rendező, Alejandro Gonzalez Inarritu is. Ő a múlt héten az Amerikai Rendezők Céhe, a DGA díját vehette át: a díj történetében először fordult elő, hogy két egymást követő évben ugyanaz részesült a megtiszteltetésben. Ez az elismerés még egy erős előjel, mely arra utal, hogy meglesz az Oscar. Nem is csoda, hogy a rendező a gálaest után azt nyilatkozat: felnőtt életében először fakadt sírva nyilvánosan. Valamint azt is hozzátette: rajta kívül csak a konyhai személyzet tagjai közt fordult elő mexikói…