Volt egyszer egy nyár (Aftersun) című film 4 kategóriában versenyezhet az idei BAFTA-n! A Brit Film- és Televíziós Akadémia díjátadójára február 19-én kerül sor. A szervezők azt ígérik, a 76. alkalommal megrendezésre kerülő esemény az „eddigi legambiciózusabb este” lesz, amit a BBC One és a BBC iPlayer fog élőben közvetíteni.

Charlotte Wells filmje A legjobb brit film, A legjobb szereposztás, A legjobb férfi főszereplő és a Brit író, rendező vagy producer kiemelkedő debütálása kategóriákban kapott jelölést a 2023-as BAFTA-n. A skót rendező első nagyjátékfilmje a 2022-es cannes-i filmfesztiválon elnyerte a francia zsűri díját. A Volt egyszer egy nyár (Aftersun) a BIFA-n hatalmas sikert aratott, ugyanis 16 jelölésből hetet váltott díjra, köztük a legjobb brit független film, a legjobb forgatókönyv, a legjobb rendező, a legjobb operatőr, a legjobb vágás és a legjobb zene kategória díját. A film magyar feliratos előzetese:

„Charlotte Wells debütáló filmje egy stílusosan merész, érzelmileg átható és egy gyönyörű, visszafogott mese a szeretetről és a veszteségről.” /The Guardian/