A maflás (12) (Here Comes the Boom, hazai bemutató: november 8.) főszereplője személyes élményein alapul. Még akkor is, ha Kevin James nem volt még tanár, nem vállalt ketrecharcot a fizetés-kiegészítés reményében és nem kapott nagy maflásokat közben.

– A film főhőse azért megy bele ezekbe az elképesztő, neki kicsit sem való kalandokba, hogy pénzt szerezzen az iskola zenekarának, amit az igazgatóság spórolásból meg akar szüntetni – mesélte újságíróknak A gondozoo sztárja. – Én botfülű vagyok, de imádom a zenét. És nagyon tisztelem azokat, akik muzsikával nevelik a gyerekeket. Meg a ketrecharcosokat is, persze: nem véletlen, hogy mindegyikük zenére vonul be.

Bár ő is és filmbeli partnere, Salma Hayek is egyetértett abban, hogy számukra különösen fontos a vígjáték pozitív, a zene erejét bizonyító végkicsengése, azt elismerték, hogy a forgatókönyv korábbi változataiban ez nem volt mindig így. A filmben az iskolai zenekart kell megmenteni, és a pocakos biológiatanár ezért vállalja a szabadfogású bunyót. De az írók azt a lehetőséget is mérlegelték, hogy egy iskolai birkózócsapat megmentése érdekében vállaljon a biosztanár fellépést, mint zenész.

– Végül is jobb, hogy pofonok mentenek meg hegedűsöket, mintha hamis hegedüléssel segíteném a bunyósokat – összegezte a változást Kevin James. – Így jobban hangzik az egész. Bár úgy is lettek volna nagyon vicces jelenetek.

IC Press