A mókusok visszatérnek! A mindig bajt keverő Alvin és dalos kedvű barátai idén karácsonykor újra vidámságot csempésznek a mozikba: elkészült az Alvin és a mókusok 3. (Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked, hazai bemutató: december 15.), melyben a három fiú- és a három lánymókus egy balul sikerült tengeri luxusutazás során együtt kerül egy lakatlan szigetre. A mókusokkal együtt szinkronhangjaik is visszatérnek, így újra a stúdió mikrofonja elé hívták Ábel Anitát, aki a szemüveges, okoska mókuslánynak, Jeanette-nek kölcsönzi a hangját.

– Én az olyan gyerekfilmeket szeretem, amik nem didaktikusak, nem gügyögősek – mesélte a színésznő a felvétel után. – Hiszen attól, hogy a gyerekek kisebbek nálunk, még mindent értenek. Az Alvinban éppen azt élvezem, hogy komolyan veszi a játékot, és minden korosztálynak egyformán mulatságos: felvétel közben mi is nagyon sokat nevettünk, pedig igazából ez nagyon nehéz munka. A mókusok különös hangja miatt lassított képhez dolgozunk, a szinkron felért egy alapos beszédtechnika-órával.

A színésznő a magánéletében is érdekelt a gyerekfilmekben, hiszen a kislánya, Anna Luca nemrég múlt három éves.

– A lányom még talán túl kicsi az Alvin és a mókusokhoz – mondta erről Ábel Anita –, még várok pár évet, mielőtt megmutatom neki. Kíváncsi vagyok, felismeri-e a hangomat. A munkásságomból egyelőre csak a Szeleburdi család-ot ismeri, abban öt éves koromban láthat… de hat rá nagyon a film: ő is szeretne egy hörcsögöt.

IC Press